Bu yazımın aslında konusu ücretsiz blog nasıl açılır idi. Fakat giriş kısmından sonra konu “Blogger mı ? WordPress mi ?” oldu birden. Blogger’ın özelliklerinden bahsedeyim derken “Blogger’ı neden seçmeli ?” tarzı bir paragraf olmuş.
1-Blogger mı ?
Google’ın servisi olan blogger arkasında Google’ı bulundurduğu için bana göre çok iyi bir servis. Google’a ait olduğu için index, seo vb. konularda çok sıkıntı çekmeyeceğini düşünüyorum. Blogger’ın en çok beğendiğim özelliği ise host masrafı ve derdi olmaması. Hele domaini aldık bir de hostumuz kaldı zenginiz ya biz Mantıklı bir fikir var aklımda oda şöyle “Godaddy” firmasından 2.20 ₺’ye domain alınıp bloggera bağlanılabilir. Hem uzantı .com olur hem de host derdi olmaz. Tema konusunda biraz sorunlu çünkü tema yükledikten sonra düzenleme yapmak için html kodlarla uğraşmanız gerekiyor html bana göre ne kadar kolay olsada bazı insanlar için çince gibi gelebiliyor. Bu arada blogger ile ilgili sorununuz olursa yardımcı olabilirim.
Özetlersek;
- Arkasında “Google” gibi büyük bir firma/arama motoru var.
- Seo açısından sıkıntı olmaz.
- Site birden yavaşlamaz.
- Host gerekmez.
- Tema düzenlemesi için HTML bilgisi gerekiyor.
- Halil Sertkaya’dan ücretli/ücretsiz destek imkânı
İnternet ortamında söylenene göre “İnternet sitelerinin üçte biri wordpress kullanıyor”. WordPress bloggera göre daha kolay çünkü çok fazla php ile uğraşmıyorsunuz. Kategoriler, menüler hepsini 2 tıklama ile yapabiliyor kodlarla uğraşmaya gerek kalmıyor. Fakat wordpress için hosting gerekiyor. Hosting öyle ucuz olmuyor malesef. Şimdik diyeceksiniz sen blogger fan boyu filansın öyle bir durum yok iki altyapıyı da kullanıyorum. Blogger bana daha ucuz geldiği ve kodlarla uğraşmayı sevdiğim için hoş geliyor.
Özetlersek;
- “İnternet sitelerinin üçte biri wordpress kullanıyor”
- Seo açısından iyi kolay indexleniyor.
- Site yavaşlıklarını eklenti vb. yardımıyla çözebilirsiniz.
- Host gerektirir.
- Tema düzenlemesi kolay bir şekilde tıklamalarla yapılabilir.
Benim wordpress ve blogger ile ilgili düşüncem bunlar. Sizce hangi altyapı?
Yorum Gönder