Adsense Otomatik Reklamlar

Google, yayıncıların reklam stili ve yerleşimi gibi dertlerine son verecek otomatik reklamlar özelliğini duyurdu. AdSense için bir devrim niteliğinde gördüğüm bu özellik, tam olarak geliştirildiğinde reklam kazançlarını maksimuma çıkaracağı gibi bu işi yapan firmaların tekerine de çomak sokacağa benziyor.

AdSense Otomatik Reklamlar Nedir? Nasıl Çalışır?


AdSense otomatik reklamlar Google’ın makine öğrenimi teknolojisini kullanarak sitenizin yapısını anlar ve sayfa düzeninizi algılayarak izin verdiğiniz reklam birimlerini en yüksek performansı gösterecek şekilde sitenize otomatik olarak ekler. Bunun için sadece bir AdSense kodu eklemeniz yeterlidir.

AdSense otomatik reklamları 2 şekilde denedim:

1. Mevcut AdSense reklamlarını kaldırmadan: Mevcut AdSense reklamlarını kaldırmadan otomatik reklamları kullanmak mümkün. Fakat bu şekilde kullandığımda pek değişiklik olmadı. Bunun nedeni uygun yerlere reklam koyduğum için müsait yer bulamaması.

2. Mevcut AdSense reklamlarını kaldırarak: Otomatik reklamları bu şekilde kullandığımda sistemin çalışmasını net görebildim. Uygun yerlerde AdSense otomatik oluşturduğu farklı reklam birimleri gözükmeye başladı ve her sayfada reklamların türü ve boyutu değişti.

AdSense Otomatik Reklamlar Blogger’a Nasıl Eklenir?


AdSense otomatik reklamları Blogger’a eklemek için AdSense hesabınızda oturum açtıktan sonra Reklamlarım > İçerik Otomatik Reklam yolunu takip edin. Burada reklam birimi türleri ve yanlarında seçim yapmak için butonlar göreceksiniz.Hangi reklam türlerinin otomatik olarak gösterilmesini istiyorsanız onları işaretleyip kaydetmeniz yeterli olacaktır.

adsense otomatik reklamlar


Sonraki sayfada size otomatik reklamlar için sadece bir kod verilecek. Bu kodu Blogger paneline giriş yapıp Tema > HTML’yi Düzenle yolunu takip ederek  satırının altında bir yere ekleyin.

adsense otomatik reklamları bloggera ekleme


Temayı bu şekilde kaydettikten sonra yaklaşık 15-20 dk. sonra otomatik reklamlar devreye girecektir. Başka bir işlem yapmanıza gerek yok.

Kaynak : Blog Hocam



Adsense Otomatik Reklamlar Adsense Otomatik Reklamlar Reviewed by Teknolojik Yazılımcı on Mart 06, 2018 Rating: 5

2 yorum:

  1. adsense otomatik reklamlar kullanmak daha faydalı ve mantıklı bence. çünkü reklamların tema tasarımında nereye uygun olduğunu otomatik olarak kendi belirliyor. bence işi adsense bırakmak daha güzel

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.