e-Devlet Soy Ağacı Sorgulama Yeniden Açıldı

e-Devlet’in yakın zamanda hizmete sunduğu ve aşırı yoğunluk nedeniyle birkaç saat içinde kapatılan “Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama” servisi yeniden kullanıma açıldı. Soy ağacınızı öğrenmeniz için yapmanız gerekenler haberimizde.

Hatırlayacağınız gibi yaklaşık bir hafta önce soy ağacı sorgulama özelliğine kavuşan e-Devlet, çok kısa sürede vatandaşların akınına uğrayarak ülke çapında çökmüştü. Yaşanan bu yoğunluk nedeniyle deyim yerindeyse fişi çekerek bakıma girmek zorunda kalan platform, nihayet 14 Şubat gecesi tekrar açıldı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün “Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama” sayfasında 1800′lü yıllara kadar aile büyüklerinizin kütük bilgilerine ulaşabilmeniz mümkün. Edinilen bilgilere göre kapsamlı bilgi sunulabilmesi için çeşitli illerdeki Osmanlı arşivleri Ankara’da toplandı ve yaklaşık 320 milyon Osmanlıca evrak sisteme aktarıldı. 



e-Devlet’in resmi açıklaması, sistem çökene kadar 737 bin kişinin soy ağacı ekranına erişebildiğini ve bunlardan sadece 310 bin kişinin kayıtları görüntüleyebildiğini söylüyor. Eğer siz de akrabalarınızın bilgilerine ulaşmak istiyorsanız öncelikle buradaki bağlantıdan giriş yapmanız gerekiyor. Talep sırasına göre alt-üst soy bilgilerini hazırlayan platform, doğrulanmış cep telefonu numaranıza veya e-posta adresinize bilgilendirme mesajı gönderiyor.


KAYNAK : https://alemicihan.com
e-Devlet Soy Ağacı Sorgulama Yeniden Açıldı e-Devlet Soy Ağacı Sorgulama Yeniden Açıldı Reviewed by Teknolojik Yazılımcı on Şubat 16, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.