Ücretsiz Alan Adını Bloggera Taşıma

Merhaba arkadaşlar bugünkü blog yazımda size ücretsiz aldığınız alan adını blogger'a yönlendirmeyi göstereceğim.

Öncelikle ücretsiz alan adı alacağımız sitenin linkini vereceğim.

Freenom ile ücretsiz bi şekilde alan adı alabilirsiniz.
http://www.freenom.com/tr/index.html?lang=tr

Freenom Dünyada ve Türkiyede ücretsiz domain almamızı sağlayacan bir domain firmasıdır.Bu Siteye Sosyal Ağ ile Girerek  Giriş Yapalım ve Yeni Domain Kaydı diyelim. Almak İstediğimiz Domain’i Seçerek Alalım.  


Daha sonra  https://my.freenom.com/clientarea.php?action=domains     bu adrese tıklayın ve Manage Domain seçeneğine tıklayın.
Blogger

Freenom DNS'yi yönet bölümüne gidin
 Sol altta bulunan More Records bölümünden 4 adet kutucuk oluşturun ve Type bölümünden 4'ünü de  A olarak ayarlayın. Sonrada Target yazan yere hemen alttaki gibi sırayla
216.239.32.21
216.239.34.21
216.239.36.21
216.239.38.21
bu adresleri yazın.


 Şimdi Blogger'a geri döünün ve Ayarlar > Temel > Yayıncılık > + Blogunuz için üçüncü taraf bir URL ayarlayın seçeneğine tıklayın.


 Aldığınız domain adresinin başına www koyarak yazın ve kaydet butonuna tıklayın. Hemen alttaki gibi hata verecektir. sırasıyla numaralandırdım sizde numaraların sırasına uyarak sırasıyla kopyalayın.

 Freenom sitesine geri dönüyüruz >>>Tekrar More Records butonuna tıklayarak 2 adet kutucuk daha oluşturun ve Type kısmından CNAME olarak ayarlayın. Ve üstte numarandırdığım numaraların bura da nereye geleceği ile ilgili numaralandırma yaptım. Sizde numaralara göre kopyaladığınız yazıları sırasıyla yerlerine yerleştirin.

Son olarak Save Changes butonuna tıklayın ve kaydedin. 


Tekrar Blogger'a geri dönün ve tekrardan domain adresinizi başına www koyarak yazın daha sonra kaydet butonuna basın başarıyla kaydedilecektir. Daha sonra Sayfayı yenileyin ve sitenizi görüntüleyin başarıyla yönlendirilmiş olacaktır.

Ücretsiz Alan Adını Bloggera Taşıma Ücretsiz Alan Adını Bloggera Taşıma Reviewed by Teknolojik Yazılımcı on Temmuz 13, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.